Holhouslaki

 Tämä painike vie aloitussivulle

 Aloitussivu
Ylös

Tämä säännös ei ole enää voimassa

holhouslain (1898/34A) 1:14 §

1:14.1 § Holhouslautakunta saakoon palkkiokseen holhunalaisten pääoman antamasta puhtaasta tulosta, elinkustannuksia siitä poislukematta, vissin osan sen mukaan kuin oikeus holhouksien laatuun nähden katsoo kohtuulliseksi määrätä, ei kuitenkaan enempää kuin yhden prosentin kaupungissa ja puolitoista prosenttia maalla. Palkkio on asianomaisen holhoojan maksettava samassa ajassa kuin hänen on annettava tilinsä holhouslautakunnalle taikka, jos holhutoimi on aikaisemmin päättynyt, ennen seuraavan vuoden huhtikuun 1 päivää.

1:14.2 § Jos tämä palkkio ei vastaa sitä, mitä holhouslautakunnalle on kohtuuden mukaan tuleva, saakoon lautakunta kunnalta tarpeenmukaisen lisäyksen. Joka ei tyydy siihen, mitä kunta holhouslautakunnan esityksestä on siitä asiasta määrännyt, hakekoon päätökseen muutosta oikeudessa siinä järjestyksessä, kuin 7 §:n 1 momentissa säädetään.

1:14.3 § Holhouslautakunnan puheenjohtaja ja jäsenet jakakoot palkkion keskenänsä kunkin vaivojen mukaan. Jos he eivät siitä sovi, ratkaiskoon oikeus heidän välinsä.